maandag 10 mei 2010

Van Miami naar Orlando.

Zondag 9 Mei:




All good things come to an end. En zo komt voor ons een einde aan een paar mooie dagen. Al vroeg worden we wakker van allemaal lawaai en als ik uit het raamp kijk zie ik Miami al in de verte liggen. We hebben alle tijd want we gaan als een van de laatste van boord.
Na het ontbijt halen we de laatste spullen op en gaan naar dek 5 het Bottcelli restaurant waar we moeten wachten tot onze kleur en nummer worden omgeroepen we hebben nummer 16. We merken al snel dat het niet echt wil vlotten en besluiten als we 12 horen dat wij de volgende zullen zijn. Bij 13 pakken we onze spullen en wandelen achter de meute aan het restaurant uit, niet veel later staan we naast de bagage band waar onze koffers al rondjes draaien. Een kruier neemt ze mee en zo staan we snel buiten, we zouden eigenlijk de bus van Alamo nemen die is namelijk gratis en zo kom je mooi terug bij je verhuurstation, echter het ziet er niet naar uit dat die snel gaan komen en dus vragen we een taxi bus wat het kost om ons te brengen $50 voor ons allemaal, we gaan er voor alles inladen en dan komt hij dat hij nog 5 minuten nodig heeft…..ja ja die ken ik wel, ik druk hem op het hart 5 minuten en geen seconde langer, anders sta je zo weer een half uur te wachten!

Niet veel later stapt hij in en we moeten nog mensen oppikken bij de Carnival Glory, grappig want het zijn 4 mensen maar die passen nooit in de taxi…dan blijkt ook nog eens dat die mensen 10 dollar per persoon betalen dus een stuk meer dan ons, maar wij hoeven onze namen niet op de lijst te schrijven dus hij doet ons er gewoon even zwart bij.…

Uiteindelijk zijn we dan onderweg na wat passen enmeten en niet veel later staan we bij National we nemen afscheid van Lein en Gj want die moeten naar Alamo we zien ons vast vanavond ergens in het hotel! Binnen 5 minuten is alles geregeld en het vrouwtje loopt zelfs nog even mee om aan te wijzen waar we uit kunnen kiezen, we hebben een Midsize SUV en besluiten voor een mooie groene Dodge te gaan voor 7 personen, de achterste banken klappen we in want anders kunnen onze koffers niet mee. Ik rij het eerste stuk en al snel draaien we de turnpike opde TomTom geeft 360 miles rechtdoor aan.….Orlando here we come.


Op de helft van de rit zien we een food-plaza liggen met verschillende restaurantjes we besluiten te stoppen om even wat te eten en te plassen. Wij eten een broodjes bij Earl of sandwich terwijl de kinderen een stukje pizza oppeuzelen, niet veel later draaien we de weg weer op, het laatste stukje rijdt Peter zodat ik alvast het blog kan uit typen zodat ik vanavond niet alles nog hoef te doen.

De planning is dat we rond 15.15 uur bij ons hotel zijn, maar omdat het een vrij nieuw hotel is kan de Tom Tom het aders niet vinden en hebben we een straat in de buurt ingegeven, ben benieuwd waar we gaan uitkomen!

En inderdaad na wat zoeken draaien we zo rond kwart of 3 de oprijlaan van het hotel op….het ziet er veel belovend uit. Eenmaal binnen lijkt het meer op een balzaal dan op een receptie, mijn god waar zitten we. Al vrij snel zijn we ingecheckt en we besluiten om aan de self parking te doen dat mag voor 13 dollar per dag valet parking zou ons 20 dollar kosten, nou we lopen wel houdt ons fit.

Onze kamer is op de 6de verdieping en ze is prachtig, de badkamer is zo groot als de hut waar we 1 week met 4 man hebben gebivakkeerd, alleen ons uitzicht is op de voorzijde en niet op het zwembad tja een mens kan nu eenmaal niet alles hebben.

We hebben de afspraak staan om zo rond 17 uur ons te treffen met mary & JK, voor diegene die dat niet weten mary heeft 3 jaar gelden een half jaar bij ons gewoond als uitwisselingsstudente en net als met de andere 2 meisjes (Jennifer&Meg) houden we nog steeds contact. Ik bel haar op en dan blijkt dat het voor ons weer 40 minuten rijden is naar haar huis, we vragen om af te spreken in Down Town Disney zodat we meteen samen wat kunnen eten. We maken er meteen 18 uur van zodat de kinderen nog even kunnen zwemmen.

Het zwembad is helemaal SUPER, er is een lazy river waar je met banden die mag huren voor het luttele bedrag van 5 dollar, we rijden morgen wel even langs de Wallmart of Publix. De kinderen stuiven op de glijbaan af en dan blijkt Noa gewoon 2 centimeter te klein te zijn voor een simpele zwembad glijbaan welkom in Amerika, maar dan kun je dus gewoon op je kop gaan staan….helaas te klein is te klein! Ik ga tot aan de manager om te zorgen dat ze toch van die glijbaan mag, maar ook dat mag niet baten ze bellen zelfs nog met een soort van veiligheid afdeling om te checken of het wel mag als ik een formulier teken waardoor ze onder mijn verantwoording valt, ze komen er morgen op terug….het zal me benieuwen, maar ik ben er bang voor.

We plukken de kinderen uit het zwembad, kleden ze om en rijden naar Planet Hollywood in Down Town Disney waar we hebben afgesproken met Mary, ze staan al op ons te wachten Tom Tom laat ons namelijk 15 minuten rijden terwijl uiteindelijk blijkt dat het nog geen 5 minuten zijn.

We hebben een hele leuke avond en eten bij Planet Hollywood iets wat we eigenlijk altijd wel doen als we hier zijn. Ik duik met Noa nog even de Disney store in omdat ze nog wat mag uitzoeken terwijl jessy en peter bij de lego store wat proberen te bouwen. Tegen 21 uur nemen we afscheid van Mary&JK en halen we de winterjas van jessy die Mary voor ons in januari al kocht bij abercrombie ook meteen op, hij is erg leuk en Jessy is er blij mee al is hij blij dat hij hem snel weer uit mag, had ik al verteld hoe warm het hier is….nee? Nou écht heel erg warm!!

Hun huwelijks cadeau wat ze van ons krijgen!

Eenmaal in het hotel leggen we de kinderen in bed en genieten wij onder in de lobby van wat te drinken en kunnen we nog even heerlijk (gratis) online, we lezen even alles bij en reageren hier en daar op wat e-mails. Ik heb ook nog contact met de boerderij waar onze Bono vakantie viert, met hem gaat ook alles super!

 
 
Zo tegen 23 uur kruipen we onze bedjes in en zijn we niet veel later heerlijk vertrokken, we dromen weg dat nog een aantal mooie dagen voor de boeg hebben!

6 opmerkingen:

  1. 'All good things come to an end'; daar begin je je verslag mee ! Volgens mij heb je nog heel wat 'good things' te gaan aankomende week ! Wat een hotel zeg; en wat een 'zeikerds' blijven het toch, die Amerikanen. Maar ook bij een van de Disney waterparken zagen we dat iemand een halve centimeter te kort was; nou, hij mocht er ECHT niet in hoor !

    Aan de andere kant, misschien kunnen wij weer wat leren van dat consequente ;-) ! HAHA !! En lekker, een winterjas nu passen, kan me voorstellen dat dit heel snel uitging weer !

    Leuk hoor, dat contact nog met die studentes die bij jullie geweest zijn; wel met een baardmans getrouwd zeg !! HAHA !! En echt lachend staat hij ook niet op de foto ;-) !

    HAVE FUN maar weer, de komende week ! Ik zie op de twitters dat dat helemaal goedkomt !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi hotel met die lazy river.
    Nou geniet nog van de vakantie, die duidelijk nog niet ten einde is.

    Lekker hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi vakantiegangers. Jullie hebben het goed voor elkaar, wat een super hotel. Jullie hebben het nog druk met al sie vrienden. Nancy heb je een fijnwe moederdag gehad of heeft je dochter het cadeautje vergeten, ik zie het op de foto's niet terug. Geniet de laatste dagen nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Boh Nance...Ruilen???echt niet??
    Kus and have fun in Orlando
    Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Welkom in Orlando, wat een heerlijk hotel hebben jullie gekozen. Veel plezier hier, we lezen graag met jullie mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. He, dat wordt alweer aftellen, is het weer bijna om maar jullie kunnen terug kijken op een super vakantie, doe maar een dikke trui aan want hier is het koud.
    Geniet nog een paar dagen en we zien ons snel.Groetjes en xxxjes voor iedereen

    BeantwoordenVerwijderen