donderdag 29 april 2010

Dag van Vertrek 29 april...

Na een korte onrustige nacht sta ik om 6 uur al naast mijn bed, Jessy volgt al heel snel.

Alles zit al in de auto dus het is eigenlijk allemaal heel snel gedaan, we drinken wat nemen afscheid van Pumba en geven haar alvast een dik bot voor haar verjaardag op 30 april.

Iets na 7 uur rijden we de straat uit, mooi op tijd. We hadden al online ingecheckt en dus ook onze plaatsen al vast staan. De rit naar Dusseldorf verloopt voorspoedig.

Na een goed uur stonden voor de luchthaven van Dusseldorf, ik had van te voren een parkeerplaats gereserveerd op P25 waar we onze auto konden laten staan. We reden naar binnen door onze credit card in te steken en warempel het werkt ook nog…

Na een kleine wandeling van een minuut of 10 staan in de vertrekhal, we besluiten om onze tas te laten sealen, ik vertrouw er niet helemaal op dat hij gaat redden tot in Miami. Dit kan voor 5 euro in de vertrekhal gedaan worden en geeft ons net dat kleine beetje rust dat ook alle spullen veilig gaan aankomen.

Snel zoeken we de balies van Lufthansa op en laten ons gewoon ouderwets inchecken aan de balie, de dame aan de andere kant is niet met het goede been uit bed gestapt en laat dit duidelijk merken….nou ja eigenlijk kan het ons niet zo heel veel schelen.

We duiken als eerst de Starbucks in voor een overheerlijk ontbijt, dat hadden we wel verdiend.

Om 10 uur gaan we door de douane check, zowel Peter, Jessy en ik zelf worden aan een volledig onderzoek onderworpen en er wordt nog 1 stuks handbagage uitgehaald voor nadere inspectie. Ik vraag me af wat daar in zit en kom eigenlijk niet verder dan wat leesboekjes ……de douane in kwestie haalt er een tasje van Noa uit waarop Noa heel enthousiast roept ‘’ die is van mij’’ en tovert er een schaar uit….ons valt heel even de mond open!! Maar er is niks aan de hand en met schaar en al kunnen we gewoon doorlopen.

We installeren ons in een klein koffie barretje en doden onze tijd met filmpjes kijken en de DS. Eigenlijk is het al snel tijd om naar de gate te gaan. Alles gaat volgens schema en mooi op tijd gaan we dan ook boarden. De verwachte vliegtijd is 9 uur en 40 minuten dus als alles goed gaat komen we al voor half 4 in Miami aan, het kan ons niet snel genoeg gaan!

De vlucht verloopt eigenlijk heel soepel, maar duurt vrij lang....Noa heeft het op een gegeven moment wel gehad, helaas voor haar moeten we dan nog 5 uurtjes maar ook die gaan voorbij!
We krijgen 2x warm eten maar beide keren niet echt heel bijzonder. De eerste keer goulasch met rijst en daarna nog eens de wel bekende pasta or chicken.
We landen heel mooi op tijd, helaas voor ons is onze parkeerplaats aan de gate bezet door een defect toestel, dit duurt een 15 minuten. Daarna gaat alles heel erg snel. We hebben besloten aan te geven dat we kaas en koffie invoeren,(voor Simone en Jan carl) we hebben iets te vaak naar Border en security gekeken om ons hier een flinke boete te laten opleggen. We moeten als we de koffers hebben opgehaald naar een speciale ruimte waar al onze bagage door de scan wordt gehaald, dit is echter snel gebeurt en dan mogen we gewoon gaan.
De bus in van National en ook de auto is snel geregeld, het is een Dodge alles past er perfect in en ik rijd ons naar ons hotel. We stoppen nog heel even onderweg bij een walgreen voor wat broodjes vers stokbrood en wat kaas/ham we hebben zin in wat hartigs en warm eten hebben we wel genoeg gehad.

Als we aankomen in het Riu Florida hotel blijken we een prachtige kamer te hebben met frontaal zeezicht op de 9de verdieping...prachtig, we genieten op ons balkon van een lekker stokbroodje met kaas, hoe hollands wil je het hebben!!
De kinderen duiken nog even het zwembad in en wij werken even snel de weblog bij en checken onze mails...foto's volgen morgen!!

11 opmerkingen:

  1. Yes, jullie zijn er !

    Zo te lezen een prima reis achter de rug. Wat wil een mens nog meer, een kamer met zeezicht. Ik kan me helemaal voorstellen hoe jullie op jullie balkon zitten te genieten van een lekker stokbroodje met kaas.

    Have fun !

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom in Florida! Rust lekker uit van de reis voor jullie aan boord gaan. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie zijn er, dat is lekker en de reis was ook best goed zo te lezen. Veel plezier tijdens de vakantie, wij lezen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig de kop is er af en de reis goed gegaan. Have fun.

    de Blaauwtjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. klinkt allemaal zalig! Veel groetjes uit een grijs en grauw geleen... Ga nog even naar de markt om wat koninginnedaggevoel te krijgen!

    Kus van de bruringclan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zo jullie zijn op de plaats van bestemming...en nou wordt het genieten...
    en heel fijn dat wij hier in het nu bijzonder frisse nederland mogen meegenieten...onder het genot van een oranje tompouce, en met de tv aan op koninginnedag...maxima schitterd weer met haar leuke outfitje...en tot nu toe loopt alles op rolletjes bij de oranjes...
    veel plezier
    groetjes marij

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Allereerst gefeliciteerd met jullie prinses Pumba!!! Die zal het vast net zo goed naar haar zin hebben als jullie. Zo te lezen gaat het prima met jullie daar aan de andere kant van die grote plas. Veel plezier allemaal. Dikke kus uit Schin op Geul X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Klompies!

    Wat leuk allemaal te lezen!!
    Veul sjpass nog en ik volg jullie de hele tijd... :-)
    Dikke kus oet Sjtein...
    xx

    Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geniet ervan... Je hoeft alvast geen zonnebrandolie aan te schaffen als je gaat zwemmen... dat is al voldoende voorradig in het zwemwater aldaar :o) Groetjes uit Belgie!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heey Meis
    Boh heerlijk geniet er lekker van en fijn dat jullie al goed zijn aangekomen in MIA
    Veel plezier met jullie eerste dagen in Riu
    Ik ga je weer volgen helaas nu van de andere kant...aan wal
    Kussie Daan en geniet met je gezinnetje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker hoor ! Je kan er maar zijn ;-) ! Bij ons is het ook allemaal vrij soepel gegaan (alleen de laatste berichten bij de Somertjes zijn wat minder ...). We zitten lekker in ons hotel, jullie zitten aan de BBQ ! Prachtig weer hier. Wij gaan lekker rustig aan slapen nu !

    BeantwoordenVerwijderen